SALIX® - Mlékárna a tavírna sýrů

Hatě 5, Bečváry, 281 44 Zásmuky, provozovna: 285 76 Chotusice 11, tel./fax: 327 399 075, e-mail: brezinova@salix-syry.cz, web: www.salix.vyroba.biz


SALIX® - Mlékárna a tavírna sýrů

VÝROBA

Tavené sýry nejsou klasickým primárním výrobkem z mléka. Jedná se o další formu úpravy tvrdých přírodních sýrů a jiných mléčných výrobků pro dosažení požadovaných vlastností, zejména trvanlivosti a krémovité konzistence.

Základem pro výrobu tavených sýrů je správné sestavení vstupních surovin podle příslušných receptur, které jsou „výrobním tajemstvím“ každé tavírny sýrů. Obvykle takovou recepturu tvoří několik základních ingrediencí – největší podíl mají přírodní sýry (např. Eidam, Ementál, Čedar, Moravský blok, …), dále to jsou tvaroh, máslo, smetana, sušené mléko, voda a ochucující složka (šunka, niva, zelenina apod.)

Nejdůležitější součástí je tavicí sůl, která váže jednotlivé složky i po tepelném zpracování. Na použitém druhu a množství použité tavicí soli závisí kvalita konečného výrobku – zejména krémovitost, lesk a roztíratelnost tavených sýrů. Toto dávkování není jednoznačně dáno a musí být případně upraveno podle stadia zralosti vstupních surovin . to činí z tavení sýrů určitý druh „kuchařského umění“. V naší firmě používáme citrátovo-fosfátové soli s minimálním obsahem polyfosfátů, abychom docílili vhodnějšího poměru vápníku a fosforu (lepší využitelnost vápníku pro tělo).

 NÁKUP SUROVIN --- PŘÍPRAVA SUROVIN (mletí) --- TAVENÍ --- BALENÍ --- CHLAZENÍ --- PRODEJ

 

Kontakt: Tavírna sýrů Salix s.r.o.

285 76 Chotusice 11
IČO 26477785
Obch.rejstřík Měst.soudu v Praze
odd.C, vložka 84816
CZ 228 ES

tel.: 605 520 184
e-mail: info@salix-syry.cz
web: www.salix-syry.cz


 

Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies